Thursday, May 27, 2004

Pada hari2 semalam

Ptg Selasa, aku telah berjaya melawan godaan malasku utk escape tawaf berjogging dgn opismate aku. Alhamdulillah, tak sia2 aku berlari-lari anak, peluh membasahi bajuku akhirnya. Fuhh!! Dah lama tak berpeluh sakan semenjak balik dari KLD. Terasa segar selepas peluh mula tersejat ke udara. Terasa nyaman dan otak pon rasa ringan ajer. Bersemangat sungguh aku utk berjogging pada ptg esoknya yakni ptg semalam.

Hari Rabu, merangkap hari keputerian kelahiran ku yg ke __ (Uishh!naper nombor ni tak kuar nih?? ..hihii). Menjelang detik 12 mlm aku menghabiskan buku cerita yg aku pinjam dari kawan aku. Hati terdetik-detik ikut jarum jam yg bergerak..Arghh! Lagi beberapa minit..saat...Tamatlah kisah aku dikala usia sedemikian. Akhirnya mata terlelap jua dan tetiba cam bunyi message received..Hmmm...tak lama selepas itu..bunyi lagi dan lagi dan lagi..Lengkap adik beradik aku yg berhenpon memberi ucapan utk ku dan aku amat2 terharu bila mak call aku pagi tu, semata2 utk memberi ucapan itu. Adui! Sepatutnya aku yg kene call mak aku dan berterima kasih pada nya kerana melahirkan aku pada tarikh itu. Tapi mak lebih cepat dari aku. Maafkan kita mak..Tapi aku sempat berterima kasih pada mak masa tu..Cayang mak kita...

Orang kata menunggu tu sesuatu yg menyeksakan. Memang benar sangatlah tu. Ucapan dari org yg ku tunggu tak kunjung tiba. Namun aku bukan org yang cepat melatah dengan situasi.. tak sia2 cikgu ku mengajar cognitive thinking (kalau tak silap aku ler) masa kat KT dulu.. Hidup mesti banyak CAF = Consider All Factors. So, atas alasan demi alasan yg aku cipta dalam minda aku utk sedapkan hati aku, aku mampu tersenyum dan aku pasrah. Last but not least, akhirnya ucapan itu terucap jua. heheh..Tak awal takper..asalkan terucap...time doesn't matter..(ahaks!)

Based on SMSs yg aku terima , kebanyakan mendoakan kesejahteraan, panjang umur, murah rezeki dan satu lagi uacapan yg ...erkkk..don't think have to mention it here ..soklan yg aku terima hari2 masa aku kat umah. Haru betul rasanya...Time is running out and keep on moving ahead but I still have no answer for that wish ...for that question..

Sepatutnya aku bergembira..memang aku happy tapi wajah yg senyum ceria mungkin tidak sepertinya hati yang berduka. Sedih tau...tetiba banyak lak kerja . PCs (bukan satu) buat hal. Tak boleh ke tunggu hari lain untuk "sakit" wahai pc2 sekalian?? So, ptg semalam, aku dapat sakit tangan kiri cos silap teknik masa tarik kabel, sakit ati cos pc tak nak baik2 jugak even dah buat mcm2, sakit jiwa gak sket ...(bukan psyco tau!)..mmm..apa lagi ek..sian opismate aku, maaf sangat2 coz tak jadi jogging, my mood dah lari entah ke mana plus sangat penat buat macam2 kat opis. So sorry!

Teringat zaman sekolah2 dulu, taim sambut bday jer..siap sedialah ..ada yg mandi tepung gandum,mandi air nila, lumur cream cake, mandi telur ayam... bla..bla..masing2 ada kenangan tersendiri..so far..aku tak penah kene teruk2 la..ahaks..aku yg kenakan org aderlah...*wink..*wink *wink

Alahai hidupku.....

2 comments:

Anonymous said...

This is very interesting site... »

Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site... liquid vitamin Trion air purifier