Thursday, June 10, 2004

Seharian di Kuantan

"Legaaaa!"..itulah perkataan pertama keluar dari mulut aku petang semalam. Selepas berhempas pulas dari pukul 9 pagi sampai kul 4.30 ptg. Mengikut mak ayah aku, nakkan sesuatu kene berusaha bersungguh-sungguh. Pada firasat aku, mmg semalam aku dah berusaha bersungguh-sungguh utk mencapai impian aku.

Sejak seminggu lepas, aku mula membelek2 buku Sejarah, kenegaraan, bermain nombor dlm minda, belajar solve problem secara adhoc dsb. Tak lupa aku juga menjaga kesihatan aku "bersungguh-sungguh" jogging dan jaga makan..hehee. Usaha aku lagi...mmm..belek-belek paper, tgk current news...hot topic..jauhkan diri dari soal-soal yang boleh mengganggu gugat 'kestabilan' hati aku. Penting ni tau..Hati tak tenang..fikiran leh senget sebelah..kacau jiwa aku..Bahyer! So, I tried to get rid of it since few weeks ago. Berjaya gak rupanya aku..Fuhh! Terpadam gak "api" tu yer..Kesimpulan nya..jangan main api tu..kang terbako...Bomba pon tak dapek nak nolong!

Soklan yang diberikan memang senang tapi tak mudah untuk menjawabnya. Last paper, aku msg my friend..dia cakap,"Last bullet, guna semua skill yang ada.."..Yess..aku telah menggoreng esei BM dan BI dengan jayanya..Yahuuu...Yang penting aku dah mampu menulis sepanjang 2 helai depan belakang kertas tuh. Sib baik menulis blog ni..sedikit sebanyak membantu aku..even ada perkataan yg aku ter'short form'..Dah terbiasa tulih camtu...Apa-apa pon aku syukur bcos overall aku amat puas ati dgn segala usaha aku ..

Yerlah! Usaha bangun kul 5.45 pagi..Bertolak kul 6.50 ke Kuantan..Sejam drive sampai kat Kolej Professional MARA tu..sempat belek buku...sempat beli kuih alas perutr..tak sempat makan ponn..haduii..lapo nya aku masa paper yg pertama tu... Usaha aku dah banyak..kira2nya memenuhi apa yg aku perlu buat utk mendapatkan sesuatu..jua solat mintak petunjuk dan ketenangan, berdoa..suh mak ayah doakan..wahhh..banyaknya usaha..kan aku dah berusaha bersungguh-sungguh tu??

Sampai umah aku kul 8 lebih lepas makan ptg kat McD Megamall..Sempat posing kat patung tuh..nanti2 la aku aplod gambo..jangan marah..aku sempat snap gambo dlm dewan exam tuh..hahahah..kot nya terkantoi dek pemeriksa kang..mampus aku..so..amik gambo nyorok2 aaa...kehkehh..

Note: Yang ni aku amik dari artikel yg aku exam tuh..
"Sometimes it's good to be childish!! Enough to make you feel happy..forever.."

Semoga usaha aku diberkati..dan sekarang aku tawakal padaNya..Hanya DIA yang menentukan..

3 comments:

Anonymous said...

Excellent, love it! » »

Anonymous said...

Enjoyed a lot! schoolgirls xxx movies 801010 mortgage loans 400 lb ice makers rc cars 18 Adult as seen on movies and films

Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! » » »