Sunday, June 27, 2004

Kadang-kadang aku terasa...

Rasa macam ingin ke satu tempat yg tenang, damai, cantik dan jauh dari segala masalah. Aku sudah penat dengan perkara yang kadang-kala menggugat kesabaran dan ketenangan jiwa. Satu pulau yang airnya jernih, ada buaian terikat kat pokok kelapa tepi pantai. Hmmm..bestnya menyimpan impian dan lagi best kalau impian tercapai ...insan tanpa masalah adalah insan bermasalah..betul ke??

Since last few weeks, aku rasa semakin jauh dan semakin hilang sesuatu. "Indescribable feeling". Resah, dan rasa tertunggu-tunggu. Namun, siapalah aku...hamba Allah yang lemah...Aku terasa aku hilang yakin pada siapa aku sekarang, pada kerja aku sekarang, pada masa depan aku yg kadang-kadang aku tak nampak titik tujunya.

Kadang-kadang aku terfikir, alangkah baiknya kalau dulu aku tak amik bidang ni, pastu, aku tak kerja bidang ni kat sini, pastu aku takleh YM, pastu aku tak jumpa kawan-kawan YM, pastu aku tak sakit ati bila YM aku problem, aku tak menyakitkan hati org & hati aku tak disakiti, pastu aku takderlah pening-pening kepala macam nih, pasal scope kerja aku pon aku tak tahu dah had mana..pastu ilmu IT aku yg TAK expand langsung even IT keep on expanding every minutes. Pastu aku taklah taip blog, pastu aku tak kenal sesiapa by internet pastu aku maybe bukan macam aku sekarang..pastu..pastu...etc...

Tapi bila fikir-fikir balik, semua perkara berlaku ada hikmahnya. Aku amik bidang ni, aku boleh kenal komputer, boleh menggunakan teknologi utk memudahkan operasi syarikat, boleh kenal GJ, boleh kenal KLD, boleh share info with my friends all over the world, leh chat dgn adik aku, leh wc dgn adik aku kat sinun tu..bleh keep updated dgn adik psl famili...

..cuma...."rasanya aku tak boleh bekerja dengan YM lagi"..cukuplah yang lepas-lepas. Cuma andai ada pesanan ingin ditinggalkan, msg lah..Offline msg pon akan dibaca dan akan direspon ..insya allah.. Terima kasih utk kawan-kawan yang sudi meluangkan masa ber YM selama ini..Mungkin hanya sekali-sekala akan meluangkan masa berYM, itupun jika aku punya kesempatan..entahlah..yang pasti aku tak mahu lagi memikirkan sesuatu BUKAN depan mata aku...biarlah aku berfikir apa yang berlaku depan mata aku sahaja!

Cemburu pada sesuatu!! Aku cemburukan mereka yg berjaya mencapai impian mereka!! Mungkin hari ini rezeki meraka, hari meraka...atau selama -lamanya aku begini?? walaupun aku dah berusaha bersungguh-sungguh?? Wallahualam..yang aku tahu..aku mesti teruskan berusaha..Hanya padaNya aku memohon!!!

5 comments:

Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you!
»

Anonymous said...

Cool blog, interesting information... Keep it UP Lexapro pharmacodynamics Driveways brick edging Honda car cover car insurance Buying eyeglasses for vision impaired Area rugs discount prices

Anonymous said...

What a great site botox injections pain Truck tire lift

Anonymous said...

Best regards from NY! » »

Anonymous said...

This is very interesting site... film editing classes