Monday, November 01, 2004

Apa yang best kalau time ni ada kat kampung

Perkara yang paling best masa bulan pose adalah dapat makan masakan mak. Nyum..nyum...mak masaklah apa sahaja..hatta lempeng gandum sekalipun pon akan terasa sedap macam makan pizza..Oh mak...petang semalam baru balik dari kampung..hari ni aku dah merindui masakan mak...Kena tunggu lagi 2 minggu untuk rasa masakan mak. Kalau sempat aku balik kampung hujung minggu nih! He heee...demi masakan mak aku yang tercinta..Saayangg mak aku!

Hati aku amat gembira bila melihat anak sedara akuanak aku membesar. Dah 7 bulan dah usia Husna. Suka hati tengok keletah dia, bila dia mula ketawa bila diagah. Bila dia mula menutup mulut masa menguap. Dah pandai bagi order mintak pak sedara mak sedara bawak jalan2 ronda sekitar rumah. Dia suka melentukkan kepalanya pada aku, nampak manja sangat2. Tak sabar aku nak tengok dia belajar bertatih..belajar menyebut perkataan baru..Sekarang dia cuma tahu sebut..umi..umi..umi... Bestnya mempunyai anak agaknya ek! He he hee

Waktu berbuka bersahur, semua berkumpul. Rasa nikmat dan sangat gembira tengok satu keluarga bersatu pada satu masa. Tak termasuk abang aku. Tunggu abang aku balik cuti sekolah ni, maka cukuplah korum. Yang best, adik beradik aku ni tahu peranan masing2 bila waktu berbuka/bersahur ni. Ada yang tukang ceduk nasik, tukang ceduk lauk, panaskan lauk, tukang buat air, tukang bersih meja, tukang basuh pinggan, tukang perabis makanan, tukang sepahkan makanan pon ada...Aarr..part basuh pinggan tu mmg aku sandang dari dulu..kini..selamanya....huhuhuuu

Waktu lepas Maghrib, berebut bilik air nak bersiap2 utk ke surau untuk terawih. Then, ramai2 ke surau sampai la kul 9.30 malam. Balik terawih, ada sesi moreh sekeluarga. Ha ha ...and sesi "mengutuk"/ mengkritik..Biasanya yg kene aku ler tuh! Ayah pon dah keluarkan reminder utk aku. Wakakakaka...Blom due..blom due...Sabaq noo..ada masa waktu ketika...ada lerr..Amiiinn..

Ohya! Doakan aku berjaya dlm temuduga on 3rd Nov nih. Angah! Kita jumpa di sana..di sana...Keputusan interview tu akan mengubah segala2nya..Doakan yer!

3 comments:

Anonymous said...

Wonderful and informative web site.I used information from that site its great.
Addiction to prescription pills America holiday multitrip insurence information on changing tire size on a truck Delta airlines on-line reservations Sony dcr trv33e digital video camcorder

Anonymous said...

Best regards from NY! http://www.suzuki-gsxr-750.info Arkansas oral maxillofacial surgery generic protonix Meridia+long+term Phentermine not working http://www.roulettecasinogame.info Excise tax fraud bulk email Didrex weightloss info biz click php Erwin schrdinger model acura

jack said...

I love gixers. The Suzuki GSX-R1000's dominance are simple. Sublime, lithe ergonomics and handling, radical styling and full-on usable power. The bikes looks good too. Im thinking of buying one. gonna check out some motorcycle insurance quotes to see how much this beast is gonna cost me to get on the road. then i'll have to sweet talk the wife into letting me have one.