Tuesday, November 21, 2006

Kejutan yang terkejut..?!!

I got 2 seprais for you la kawan...meh aku cerita satu-satu naaa..

1st, aku gi scan baby dengan hubby a day after check kat klinik desa. malam tu, masa scan, dokter tu cakap, naper baby aku ni panjang jer nampaknyer...to my seprais lah kan...after check and check and double check lagi..dokter tu kata aku dah actually 20 weeks. Means 5 months dah...walla weihhh...hepi banget makcik...hihihii..

2nd, kan aku penah kata yang aku kene minum ayaq gula tu kan...haaa..meh aku citer sebab musabab...

Masa kali 1st gi klinik desa, nurse tu detect ada gula jer dlm darah aku...masa cucuk darah kat jari tu la..masa 2nd gi klinik desa, nurse tu plak kata eh tinggi gak gula ni..dekat2 2 bar..aku pun tak la plak tanya panjang ..apa bar2 tu..tapi dia kata kene minum air gula dah ni...adeh..

Then Ahad 3 hari lepas, aku cuti la..hubby pun cuti gak. Teman aku gi klinik...awal pagi aku bersiap..sbb kul 8 dah kene ada kat sana..padahal kul 8.15 baru aku sampai sana..kui kui kui.. . Sebenonya aku dah kene berpuasa makan minum dari pukul 12 mlm sebelum tu la..so, aku poiser jerla..nak bagi result accurate..yerlah..kang kalau mmg takder gula dlm darah,
alih2 detect lak ada gula..naya la makcik kan..

So, sampai2 jer klinik, gi amik darah dulu kat bilik nurse tu...banyak gakler darah aku disedut keluar..huhuu...sakit siot masa cucuk jarum tu..mcm nak koyak jer kulit...aku kan ker takut darah ..wi, ko ingat kes aku pengsan kat lab bio masa KMS? ..heheh

Then sambil tangan aku dok tekap kapas kat tempat cucuk tu, aku gi tempat minum air gula tu lak..satu gelas penuh gelas plastik yg jual air tebu tu yer kawan-kawan sekalian..

ok kawan-kawan, kene minum jgn muntah yer ...kalu muntah test batal..kene ulang cucuk balik..waaa..takmo la aku...so, teguk la air gula manis giler bab* tu dengan rasa penuh keseksaan sekali.. isk isk..dahla aku tengah lapar n dahaga, teguk jerla..then amik satu majalah, layan tingtong kepala aku...minum air manis ya rabbi tuh! sapa la yang cipta cara tu nak detect gula..ampes jek.

ok kawan-kawan, pastu kene relaks plak...tunggu 2 jam..tak boleh minum air masak lagi...waaa...perit2 dah tekak aku masa tu..loya pun ada..ikut2 ati, nak gak aku muntah..tapi kang batal test..,maknanya aku kene ulang cucuk lagi.oooo..TIDAKKKKKK..

After 2 jam tunggu, aku pun dipanggil untuk cucuk lagi sekali..Adeh deh...aku siap borak2 dgn nurse tu masa dia cucuk lengan aku..berlubang la 2 tempat kat lengan aku ni haaa....sampai kebas rasanya...

So, moralnya, kawal mkn minum anda masa mengandung. Jgn amik too much gula. Kalu tak, kenalah mcm yg aku kene. Aku masa tak pregnant, mmg tak amik gula byk. Masa preg pun aku mmg tak byk amik gula putih tu. Cuma aku lebih pada buah tembikai, pulut, nasik etc.

Apa2 hal pun meh aku bitaw EDD aku yer kawan-kawan....1 April 2007 instead 17 April 2007 as informed earlier. Aku pun ada gakler sket2 beli apa yg patut. Bab nama baby pun ada gak la sesekali borak2 dgn hubby. nama baby boy dia nak bagi, baby girl aku bagi..

"Abang bagi nama baby boy. Awak bagi nama baby girl "
"Saya pun nak bagi nama untuk baby boy. Mana boleh abang jer...Tak kira nak bagi gak"
"Alaaaa..awak bagi nama jer, yang gi daftarnyer abang gak..hehehhe"

Aci ke gitu?

;)

6 comments:

Anonymous said...

ko nih mati2 aku ingat seprais ko yg first tuh baby pjg sbb ader twin ...early Due date rupanyer aku baru nak melompat2 sbb too seprais tau...camner ko boleh salah EDD lak? then yg test tuh apa result dia? nanti sambung lagi ek...

oh ya nanti aku nak bg ko surprise gak...but not now sbb aku tgh ader problem besau giler nih...klu everything ok aku updet dlm blog klu k.o aku updet cter lain la hehehehe. skang tgh tension+berdebar2 nih...

-u know me

angah said...

tukar edd ka? jangan baby ko bagi April Fool kat ko dah la hahahahahaha *lariiiikkkk*

Usually edd akan ada plus minus 10 hari.

Aku tak pernah plak kena minum air gula itew.

Anonymous said...

Hello!

Nice site, keep up the good work .

[url=http://buy-phentermine.hem.nu]http://buy-phentermine.hem.nu[/url] BUY PHENTERMINE
BUY PHENTERMINE
http://blog.sol.no/buy-phentermine
BUY PHENTERMINE
http://buy-phentermine.hem.nu buy phentermine
http://buy-phentermine.hem.nu phentermine online
http://buy-phentermine.hem.nu order phentermine
http://buy-phentermine.hem.nu cheap phentermine
http://buy-phentermine.hem.nu buy phentermine online
http://buy-phentermine.hem.nu phentermine diet pill
http://buy-phentermine.hem.nu phentermine online pharmacy
http://buy-phentermine.hem.nu phentermine prescription
http://buy-phentermine.hem.nu what is phentermine
http://buy-phentermine.hem.nu free phentermine

Anonymous said...

Watiti.com
Join me and my circle of friends at http://www.watiti.com,
an online social networking community that connects
people from all over the world.

Meet new people, share photos, create or attend
events, post free classifieds, send free e-cards,
listen music, read blogs, upload videos, be part of a
club, chat rooms, forum and much more!

See you around! Bring all your friends too!

Watiti.com

ady said...

ahahaha jgn nanti april fool ye kak?

Anonymous said...

All free
[url=http://free-credit-report.pozitor1.info] free credit report [/url]
[url=http://free-free.pozitor1.info] free free [/url]
[url=http://free-console.pozitor1.info] free console [/url]
[url=http://free-chat.pozitor1.info] free chat [/url]
[url=http://free-nude-pic.pozitor1.info] free nude pic [/url]
[url=http://free-wallpaper.pozitor1.info] free wallpaper [/url]
[url=http://free-internet.pozitor1.info] free internet [/url]
[url=http://free-ware.pozitor1.info] free ware [/url]