Thursday, November 09, 2006

I am back....

Tup tap tup tap..dah abis pose. Syawal pun dah separuh..Aku? Alhamdulillah..setat malam raya Allah telah berikan kembali apa yang dia tarik sekejap dulu. Tahun ni raya kat umah mertua. Hubby plak mengidam nak makan soto aku masak. So, on the way balik kampung lepas singgah Paka, aku and hubby gi beli brg2 nak masak soto ayam tuh. So, malam tu, kami laki bini masak ler soto. Bab siang ayam+ikan aku tak berapa nak jamin lagi boleh deal with, so keje bab2 tu aku mintak tlg hubby jerlah buatkan ..

Raya kat umah mertua...hmm..what I could say....best jugak...meriah...gi raya konvoi byk2 kete..Kami berkonvoi 7 buah kereta adik beradik blaka. Pegi umah mak sedara+pak sedara. Meriah sgt. Mcm kenduri org kawin pun ada aku rasa. Riuh rendah...cucu2 mertua aku penuh satu umah. Bising ya rabbi...Tapi tak makan saman bila kita suh diam. Lagi bising aderla kot...Budak2..................mmg dah ditakdirkan kot, suka berlari berkejaran...sib baik tak runtuh jer umah mertua aku..He he heee

Raya ke-2 petang balik Paka, hmm..jalan2 umah sedara. Ronda2 sket. Raya ke-3 abg aku yg kat Kl sampai dgn anak bini dia. Dia raya kat umah mertua dia jugak. Raya ke-4 , adik aku yang kat Kuantan sampai kg. Dia pun raya umah mertua dia jugak. Tapi raya ke 2 dah kena kerja, raya ke 3 bini dia plak kene kerja. Huhuuu.. Baru meriah sket umah mak. Sian mak+ayah aku. Sunyi sikitlah tahun ni raya. Anak2 ramai takder masa mlm raya n hari raya. Adik aku yang kat Sabah pun tak balik raya ni coz cuti pendek sgt. Tak puas enjoy katanya cuti pendek. Plus minggu depan dia akan bercuti dekat2 2 bulan. Phewww..panjangnyer cuti.....cuti dia..!

Raya ke 4 malam aku bertolak ke Kemaman. Adik aku yang Exxon tu pun dah bertolak masuk kampus balik
Raya ke 5 malam, adik aku yang Poli Penang bertolak ke PP.
Raya ke 6 abg aku yang KL balik KL.
Raya ke 8 adik aku yang Kuantan balik Kuantan.

Yang tinggal mak+ayah+adik bongsu jer..plus Kak Long n anak2 dia yang selalu datang umah mak.
Sunyi gak ek diaorang.

Ok.tukar siaran...aku plak.
Alhamdulillah..rasa semakin segar..selepas melalui saat2 getir selama dekat2 3 bulan..ni pun tak der lah 100% ok..but a bit oraitlah...Syukur....aku pun dah boleh masak...[Dulu2 jeles kat angah + dewi, dia boleh masak masa pose..Mak Ngah tu pun mak buyung gak tapi menten jer...ngah kan?]. Tapi aku tak salahkan takdir, syukur byk2 bila dah ok sikit ni...Cuma yang tak tahan taim nak gosok gg. Ader gak la vomit sikit2..[sikit ke kalu satu taman bleh dgr aku muntah..hehhehe].

My soul kat dalam tu pon makin cergas..dah rasa dia moving around..aktif anak ma ni! Cuma ma dia ni jer kene minum ayaq gula lagi 2 minggu. Ada gula dlm darah la pulakkk weih...Caner nih! Dedulu tader pon..Hmm..aku harap2 sgtlah aku tak muntah minum ayaq gula tu..or else, test tu kene wat lagi sekali..huhuu..dahler mlm tu kene pose sampai kul 10 pagi ...

Owwhhh..panjang lebar plak rasanya aku taip..takper..taim tgh byk citer nih...lagi pun bukan sennag nak tgk aku menaip sepanjang ini dan selaju ini..he hee

I am wearing the uniform for mom-to-be..erkk..at first aku rasa a bit weird..hmm..yerlah mula2..tapi lama2 mcm best plak..takler seksa sgt aku nak duduk..baju besaq beb!

Kerja pun aku tak rasa seksa sgt..Masa pun rasa cepaaat berlalu. Smlm gi scan tgk my soul inside..Wah wah...aktif anak ma yer. Suka gerak2...Being the 1st timer jd ibu ni, rasa hepi sgt tgk ada insan tercinta inside my womb. Rasa sgt indah that time. Ko tahu apa yang aku rasa kan wi,angah? He he..sajer jer aku taruk nama ko byk2 kat sini ....pemes kan kawan2 aku..Hua hua hua..

Oklah..dah panjang aku merepek2 nih..nak gi solat jap..esok cuti..yay! Eh..kat sana Jumaat korang kene kerja kan wi? kan angah? Ha ha ha ha...evil laugh...

3 comments:

angah said...

takper takper... aku mmg kerja jumaat tapi ahad aku cuti, banyak cerita best hari ahad wooooo...

Tapi suka la ko dah ok skang kan..dah pakai uniform pun ek... aku tak pakai lagik. Baju semer muat lagi.

Anonymous said...

yay!!! dah pakai uniform ek?? tapi ko tak boleh lawan aku tini first baby sampai 9 bln aku still bleyyy pakai baju kurung + baju kerja tauuuu tp yg tak best nyer ader baju2 tuh getah kain dah longgar uuwaaaa dah takde grip...masuk 2nd pregnancy aku cepat tukau uniform sbb berat naik mendadak...tpkan sepanjang aku mengandung husband tak bagi pakai maternity dress sbb aku selalu turun naik bas so utk keselamatan aku jugak la kan. so aku just pakai seluar maternity n blouse maternity jer. Satu lagi klu pergi check up tak payah selak tinggi2. Tp ader la satu kali tuh aku teringin sgt nak pakai dress tuh sekali pakai aku tgk mcm anak badak lerr plakkk....terus aku tak nak pakai dah maternity dress.Klu pakai suar n blouse boleh mix n match.

Satu lagi masa scan baby doktor ader print tak gambar tuh??? klu ader simpan la utk kenangan...masa ngandungkan najwa doktor tuh printkan gambar muka, tangan, kaki n whole body...masa nih aku 5 bln n doktor buat detail check up nanti dia kira jari2 tgn n kaki anak ko heheheheh tp aku blur jer masa tuh sbb aku tak reti sgt nak tgk screen scan tuh...alamak terpanjang lak komen sorryyy ek

-u know me

Anonymous said...

tini...citer camner doktor buat test darah manis itu hari...klu boleh cter sikit darah manis tuh disbbkan apa? apa kesan2 dia...then test tuh buat camner n mcm nak cure...cter eh...tq

-u know me