Sunday, August 09, 2009

Selalunya aku...

Aku suka mendiamkan diri bila aku malas nak ber 'Q' & 'A' dengan orang lain. Kenapa? bcause kdg2 apa yg kita lalui takkan sama dengan apa yang orang lalui even masalah yang sama..

So, try to CAF - consider All Factor and be in their shoes if u're in their situation..kan sonang gitew?wat ever ler...


Aku dah suh kawan aku cek spa aku tu..F41...as usual..dukacita..Ada hikmahlah tu, Kita kan tak nampak apa yg terbaik untuk kita yang telah Allah tentukan. So, pray for the best in our life.

Ehemm..I am counting down to my EDD for my 2nd precious lil baby which is on 30 August 2009. Woho hoo...middle fasting month la nko...I still have 3 days to ganti pose tau but I 've got no strength to do as muntah ajer dah buat aku pening yarabbi pagi2 buta. Last 2 days pon aku muntah kul 2.30 pagi and the whole makanan dlm perut aku keluar. Ishhh...very the 'nasik' la bau ..rasa etc...uwek2 la aku dalam toilet tu...Betapa...aduhla..sakit2 perut aku sampai aku pikir .."Dah nak beranak ke?" Huhuuu. And bukan sekali tau gue muntah..3 x beb!! Tu pon 2x kes buang ayor "big"..Macam CB pon ader...Gilerk ah sakit perut gue..

Ohya..adik ipar aku pon dah selamat bersalin ceasar again..kat Hkuantan last month...1st ceasar..2nd ceasar...sure2 lah 3rd nkorang pon ceasar..adeh lah...

Kijer pon aku dah rasa a bit malasss jer nak melayan...dengan KPI lah amende lah bos haku tuh...If u got money ..u may say anything u might wanna say but if u've got no money ...duk dendiam buleh??hehehhe..pahtu kita tader gaji..kekekkeke...Not worth doing the same thing la bos...redundant data org IT kata.. he heee

Anakku si Damia pon dah ok lah sikit...dari segi peel etc..bolehlah nyanyi2 lagu nursery rhymes tu sama2...kekekke...Quite protective ..bolehlah jaga adik dia nanti..hopefully..insya allah..


Global sket..Bala H1N1 pandemic

Masya allah...almost 20 org meninggal...simptom sama ajer dgn demam biasa...tapi kesan dia...aduhai...


Semoga kami semua terselamat dari segala bala bencana tu Ya Allah...

2 comments:

Angah said...

Aku doakan ko selamat bersalin yer..

Takper..boleh mintak lagi mana2 jawatan lepas bersalin nnt.

Umar Abdul Aziz Bin Hj Mohd Affandi Bin Abdul Rahman said...

Aslkm,5 tips percuma untuk hasilkan tajuk artikel blog anda dengan baik ? ~Sila klik sini http://tolongsenyap.blogspot.com ,ok bye