Thursday, May 22, 2008

Cuti sekolah



Sabtu ni aku n my family n MIL, SIL, BIL and law+law++ akan buat rombongan Cik Kiah ke Kuala Lumpur. Adik ipar abang kawin org sana. Esok petang mertua , ipar duai akan datang rumah aku dan pagi Sabtu akan memulakan perjalanan. Hmmm...Sabtu petang akad n Ahad majlis kahwin belah pompuan tu pulak..



Hari Isnin sepupu aku kat Dungun plak yg kawin. So, aku ke Paka amik mak n kak long maybe + anak2 buah and terus ke Dungun. So, aku cuti la 2 hari tu. Ahad aku kerja tau..!



BTW, aku lupo plak nak habaq naa yang DOB aku jatuhnya pada bulan ni. Ehem..ehem...bila? Haaa..Hari Isnin...Isnin mana? Haaaa...Isnin ni lah..coming Isnin..26 May 2008..kasi outsanding sket tarikh tuh..kekekeke..



Syukur alhamdulillah..rezeki lebih sikit, abang bagi hadiah kat aku...jeng jeng..."kuda" baru tayar 4. Nanti aku citer psl tu eh..



Damia progress..










Hmm..mana mau setat ek. Dia dah pandai kenyit mata. Gosok gigi ajer melalak2 la hai..fenin ibu..Bukan nye ada air mata pon. Bila taim dia melalak2 tu, Pitching boleh tahan la jugak tingginya. Tapi aku syukur, anak aku tahu mana dia suka mana dia tak suka..alhamdulillah..



Damia dah boleh faham arahan ibu n ayah. Ikut dua tiga perkataan yg dia tunjuk kat buku dia tu. Semalam aku ajar dia sebut "tiger". Banyak kali ulang2 tu, teiba aku mcm terdengar dia sebut "ei+ger". Fuhh..best plak bila dia ikut..Kekeke...1st anak weh..eksaited ibu lelebih plakkk..



Dia suka noo la makan nasi lauk masak tumis. Ikan ke ayam ke dia on ajer. Boleh layan la taste dia. Suka sgt makan carrot. Good for her eyes..hmm..Suka buah prune, kismis, limau [haa..yang ni ikut ayah dia..]. Aku ada gakla ajor melukis + ABC. So far, at her age yg baru 13 bulan tu, dia tak interested sgt lah. Tak interaktif kot. hihiii. Ibu over eksaited ngajo, yg nak belajo tum suka makan kertas..so camnooo? Yer! Damia saangat suka mkn "Kertas" ye tuan tuan...Aku pun moskel mana dpt tabiat tu. Kdg2 tu, baru ajer lepas mkn pun dia still gigit2 kertas n kalu aku tak cepat2 amik kertas tu, haii..memang selamat la dlm perut dia. Huhuuuu..



Aku? So far, bdn aku macam masa b4 kawin..opss...before bersalin..[Sungguh mcm mustahil bunyik nya].
Apa2 pun, cuti sekolah ni, selamat la belaka yer..Yang drive, yang bersalin, yang kahwin, yang balik kampung dsb, selamat la semuanya.

Eh! Baru aku perasan la, entri aku dlm setahun ni, siket ajer ek. So, lu pikir la sendri!


HAPPY BDAY TO MYSELF..



31st bday to be exact..huhuu..the number make me sooo owldd..



la la laa laaa la la laaa





Kek 1st bday Damia..pun jaaadi laa..hehhe

3 comments:

Anonymous said...

happy befday ek tini...32 tuh muda lagi sebenaqnyer hehehehh

kekekek kelako la ko nih ada ngajar si damia menulis...

bab mkn kertas tu sama la mcm khaireen...asyik laaa nak mengunyah kerjanyer....

-u know me

angah said...

happy birthday mama damia semoga panjang umur murah rezeki...

Adneen pun pantang jumpa benda atas lantai nak ngutip nak masuk mulut jek kerjanya..

Anonymous said...

hi mate, this is the canadin pharmacy you asked me about: the link