Thursday, January 03, 2008

New Year 2008

Hi kengkawan ku semua...Kita mulakan dengan Al-Fatihah..........bismillahirrahmaaanirrahimmm...baca sendiri2 ek..

Azam...ada lagi azam baru yg ditambah tahun ni plus teruskan dgn azam tahun lepas..satu azam dah berjaya..dapat anak.. he heee..girl....dah 9 bulan dah esok..4-1-2008..bday mak aku pon esok gak..mmm..apa nak bagi kat mak ek..nanti aku pikio..

1st aku citer pasal anak aku..si damia..dah pandai merangkak tanpa gerak..ada ke such term? boleh hogeh depan belakang...dah makan nasi..lenyek sikit2 ahh..aiskrim, kuih2 ..lempeng..semua lah aku bagi dia rasa makan..kalu dia suka..aku bagi lagi..he heee..setakat ni alhamdulillah dia boleh makan ajer apa aku bagi tanpa masalah..syukur..senang nak jaga dia lah..cuma taim dia kurang sihat sikit..mulalah nak menempek ajer dgn ibu dia...dah pandai merajuk2 dgn aku dgn ayah dia..pandai salam org, pandai "meme"...term utk kiss .
nanti aku aplod gambo aku, damia n ayah dia kat TC, Kuantan ek..

Damia buah ati aku tu dah tumbuh 5 batang gigi..2 atas n 3 bawah. Kalau time dia tido, aku suka tengok..rindu zaman dia masa baby dulu. Dah beso plak anak dara aku tu. Ayah dia suka nak gomol2 dia ...kdg2 sampai kene cakar2 muka ayah dia.. wangi ek bau baby...aku pun suka gomol dia gak..muahahhaha..geram arr.

Aku...still coolie kat sini..biler la nak jd boss nih. Start hunting for new job...for my future advantage..nak apply cikgu la aku rasa..kpli tu..tapi macam payah sikit bila kene attend course..kena tinggalkan anak aku...oh owhhh..tak sanggup aku..so, better kalau aku apply utk area Kemaman ni ajer..kot2 la ada rezeki lebih nak dapat kerja kat tempat yg ada benefits byk sikit..aku selalu berangan keje kat company beso wei

Famili aku...ayah dah dekat 5 bulan tak sihat...sian ayah aku..batu karang dlm ginjal..aku beli ubat kata pahit la..takmo makan lak tuh..nak ajer aku paksa dia makan..utk kebaikan dia jugak tapi apakan daya..dia ayah aku bukan anak aku..takkan nak paksa org tua kita ye dak..status dia skrg tggu jerla...ada jugak berubat cara kampung...

Adik aku yg kije ExxonMobil dah selamat berkahwin seminggu sebelum raya aju baru2 nih. Adik aku yang jadi cikgu kat Sabah plak kawin bulan 3 ni. Hmm..Pastu tinggal sorang adik lelaki dan sorang adik pompuan yg bujang...Sib baik adik aku yang politeknik tu dapat prektikal kat kampung aku..dapat gak teman mak ayah aku kat kampung.

Hmm...last week aku 1st time dpt berlenggeng2 dgn hubby n anak kat Kuantan. Gi Teluk Chempedak, gi mini zoo, gi Kuantan Megamall etc..Nanti aku aplod gambo.

Dewi bercerita psl diet...aku pun nak diet jugak..wish to be little bit slimmer ... berusaha jugak...tak bersungguh2 ajer.. ;p

Angah citer pasal kijer dah konpem, arif, adneen tumbuh gigi...aku tak tau ar bila buleh jumpe ko personally..

Apalagi nak share ek...cuba ko tanya aku lak..nak tulih apa lagi nih?

3 comments:

Anonymous said...

wei tulih la what ever pun kan ker dolu2 masa belajar ko ske merapu kan?.

aku diet baru 2 hari tp baju dah longgar tipooo la tuh ek wakakaka..tp aku mmg nak kurus no matter what..

ko tak nak jumpa aku ker? kansel la plan nak pi KT. Aku pergi sarawak jer la...

-u know me

angah said...

kalo kat sini yang merangkak tak gerak tu orang panggil buat pondok2

Aku pun nak sangat jumpa anak sedara aku tuh. sampai bulan 3 ni cuti kena beku. Tapi insyaAllah raya cina aku balik Kuantan. Kita jumpa masa tu ek

Tapi jgn tekejut la tengok kegemukan aku. Pedulik laaaa..janji aku hepi.

Kiss2 damia untuk mak ngah ya..

Anonymous said...

salam kak..
bila nak bawa damia dtg penang jumpa auntie shah dia nih??